Karta som visar ungefär var händelsen Detonation: Explosion i lägenhet i Västerås. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Explosion i lägenhet i Västerås.

Skiljebo, Västerås, Västmanlands län

Polis larmades tillsammans med räddningstjänst och ambulans till Skiljebo i Västerås med anledning av en explosion i en lägenhet. Vad som har exploderat är i nuläget okänt. En person har skadats i samband med händelsen och har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Nationella bombskyddet är på väg till platsen och lägenheten är avspärrad. Boende i övriga lägenheter i det aktuella trapphuset uppmanas kvarstanna i sina lägenheter medan polisens arbete pågår.

Uppdatering kl 06:56

En person är gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Västerås. 

Uppdatering kl 11:54

Polisen fattade strax innan klockan 11 beslut om att utrymma boende i det aktuella flerfamiljshuset. Cirka 50 personer berörs av utrymmningen. 

En uppsamlingsplats har upprättats på Skiljebo skola. Berörda personer kommer att informeras på Skiljebo skola när de kan återvända till sina lägenheter. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra