Karta som visar ungefär var händelsen Misshandel,  grov: En 16-åring anhållen efter bråk i Sala på måndagskvällen. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov En 16-åring anhållen efter bråk i Sala på måndagskvällen.

Fridhemsgatan, Sala, Västmanlands län

På måndagskvällen vid 18-tiden larmades polisen till Fridhemsgatan i Sala med anledning av ett bråk utomhus. På platsen var cirka tio barn mellan 12-16 år.  

Efter inledande utredningsåtgärder framkom det uppgifter om att två barn mellan 12-15 år hade blivit misshandlade av ett eller flera andra barn. Strax efteråt greps en 16-åring misstänkt för misshandeln som rubriceras som grov. Han är numera anhållen.

Barnen som misshandlades transporterades till sjukhus för kontroll. Polisen har inte kännedom om det exakta skadeläget men uppgifter från platsen tyder på att deras skador inte var allvarliga.   

Polisen har hållit flera förhör och säkrat spår för att klarlägga bakgrund till bråket och händelseförloppet vid brottstillfället. Vidare ska bland annat nya förhör hållas inom kort.

Vårdnadshavare och socialtjänsten är underrättade om händelsen.

Med anledning av det tidiga utredningsskedet, att fler förhör ska hållas och förundersökningssekretess kan polisen i nuläget inte lämna mer information om ärendet. Förundersökningen leds av en åklagare. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med den aktuella händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller polisens hemsida.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra