Karta som med röd fyrkant ramar in Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Misstänkt mordförsök

Västerås, Västmanlands län

Polispatruller är på plats i Skiljeboskolan.
En person skadad. Ambulans på plats.
Ingen misstänkt person gripen.

Uppdatering 13:48

En minderårig pojke är skadad. Oklart skadeläge. Förd till akuten med ambulans.
Ingen gripen i nuläget. Polis finns på plats för att höra vittnen om vad som inträffat.


Uppdatering 14:01

Den skadade pojken är åsamkad skada med någon form av tillhygge.
Brottsrubricering är försök till mord. Ingen misstänkt person gripen i nuläget.

Uppdatering kl 15:50

Klockan 13.26 larmas polis till Skiljeboskolan med anledning av flera inringare säger att en person har skadats i samband med ett bråk. Polisen åker till platsen och det visar sig att en elev har skador från någon form stickvapen. Eleven förs till sjukhus med oklara skador.

Bråket har uppstått mellan två elever på Skiljeboskolan och gärningen har skett i skolans lokaler. Brottet rubriceras som mordförsök och en person har gripits efter att ha inkommit självmant till polisstationen. Båda eleverna är i 15-års åldern.

Polisen har spärrat av platsen med anledning av att en teknisk undersökning ska genomföras. Polisen är även på plats för att samverka med skolan.  

Uppdatering kl 16:38

Polisens presstalesperson i regionledningscentralen har begränsad möjlighet att svara på frågor om det inträffade och då utredningen nu är åklagarledd hänvisas i huvudsak till åklagarkammaren i Västerås och till områdestalesperson Johan Thalberg på kontorstid.
Under fredagen kommer polis att finnas på plats vid det berörda skolområdet för att möta eventuell oro från elever och personal.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra