Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Mord/dråp, försök En man skadad efter skottlossning.

Drottninggatan, Västerås, Västmanlands län

Strax efter 20-tiden på söndagskvällen inkom flera samtal till polisen om en skottlossning, med uppgifter om att en man skjutits, på Drottninggatan i Västerås. Efter en stund kan polisen bekräfta att en man har skjutits och förts till sjukhus, det exakta skadeläget hos den skjutne mannen är för polisen okänt i nuläget.

Polisen har startat en förundersökning gällande försök till mord. I nuläget är ingen gripen för brottet.

Polisen är på plats med flera patruller och arbetar med att fastställa den exakta brottsplatsen och förhöra vittnen som kan ha sett något i samband med skjutningen. En plats på Drottninggatan har spärrats av för att säkra eventuella spår.

Det är i nuläget för tidigt att säga något om ett eventuellt motiv till skjutningen och polisens utredning är inne i ett intensivt skede, där alla typer av uppgifter om händelsen är av intresse.

Har du sett eller hört något som kan ha med skjutningen att göra? Ring in på 114 14 eller lämna ditt tips via webben www.polisen.se.

Uppdatering 21:47

Polisen kan bekräfta att mannen har skjutits utomhus på Drottninggatan i Västerås och det finns anledning att anta att flera personer i området kan ha sett eller hört delar av händelsen, alternativt gjort iakttagelser innan eller efter skjutningen. Det är av yttersta vikt att polisen får kontakt med dessa personer oavsett hur stor eller liten uppgiften är, ring 114 14 eller lämna tipset via www.polisen.se.

Uppdatering 23:50

Läget är oförändrat och polisens utredningsarbete fortsätter med vittnesförhör och spårsäkring. Det är i nuläget ingen misstänkt eller gripen för brottet. Under natten kommenterar inte polisen händelsen ytterligare, en presstalesperson finns på plats på RLC (010-56 919 59) från och med cirka 07:00 måndag morgon.

Uppdatering 190624 06.46

En teknisk undersökning har genomförts under kvällen/natten, dock är det för tidigt att kunna kommentera ett eventuellt resultat kring detta. Avspärrningarna kring brottsplatsen är hävda. Utredningsarbetet fortsätter och polisen jobbar bland annat med inre spaning och sammanställning av förhör.

Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt.

Händelsen i media

Mest läst av andra