Karta som med röd fyrkant ramar in Skallberget, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En man misstänks ha utsatts kraftig våld.

Skallberget, Västerås, Västmanlands län

En skadad man hittas av allmänhet i en trappuppgång på Skallberget. Mannens skador är av sådant slag att polisen misstänker att mannen utsatts för kraftigt våld av en annan person.
Flera patruller och ambulans larmas till adressen.
Den skadade mannen förs till sjukhus. Händelsen rubriceras som mordförsök och i nuläget kommenterar polisen inte mannens skador ytterligare.

Ca kl 14:45 trycker personal i ett närliggande apotek på ett överfallslarm på grund av en situation som uppstått i apoteket.
Vilket slags situation det rör sig om kommenteras inte närmare, men polisen arbetar parallellt med båda händelserna och det går inte att utesluta att det finns en koppling till händelsen i trappuppgången.  

Uppdatering kl 20:55

Under eftermiddagen griper polisen en man i 45-årsåldern. Åklagare anhåller senare på kvällen mannen som som skäligen misstänkt för försök till mord.
I nuläget riktas inga misstankar mot några andra personer.
Mannen som skadades vid händelsen är kritiskt skadad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra