Karta som med röd fyrkant ramar in Västerås, Hallstahammar, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp 18-åring knivskuren i Hallstahammar.

Västerås, Hallstahammar, Västmanlands län

En 18-årig man anträffades utomhus  i centrala delarna av Hallstahammar, blödande. Polis och ambulans tillkallades som snabbt kunde konstatera att mannen hade knivskador i ryggen. Han fördes till sjukhus i Västerås med ambulans. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt. Polisen kunde under natten gripa tre personer, skäligen misstänkta för brottet. De är förda till polishuset i Västerås för förhör och åklagarkontakt.

UPPDATERARD 08.37:

Klockan 02.39 inkommer samtal till polisen om en yngre man som hittats skadad utomhus i centrala Hallstahammar. När polisen kommer till platsen hittas en man som har blivit skadad med någon form av stickvapen. Mannen förs med ambulans till sjukhus och de första uppgifterna är att mannen är allvarligt skadad men att läget är stabilt.
Senare under natten grips fyra yngre män för mordförsök och medtas till polisstationen för förhör.
Polisen vidtar i nuläget en mängd utredningsåtgärder för att klarlägga brottet.

UPPDATERAD 13.26:

Efter förhör har samtliga gripna anhållits skäligen misstänkta för mordförsök. Förundersökningen leds nu av en åklagare.

Media hänvisas till polisens presstalesperson Johan Thalberg 010-56 76 720.

Mest läst av andra