Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp: Insats Djulöbadets camping inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Insats Djulöbadets camping

Fliken, Katrineholm, Västmanlands län

Kl 03.45 inkom samtal om att man påträffat en svårt skadad man på campingen. Insats pågår. Förundersökning om grovt brott har inletts. Mer information kommer finnas när sådan kan meddelas.

UPPDATERING 9:15 Den man som under tidig morgon hittades svårt skadad på campingen har avlidit av sina skador. Hans anhöriga har underrättats. Mannen hittades i ett offentligt utrymme på campingen och fördes till sjukhus med sårskador på kroppen och hans liv gick inte att rädda. Skadorna verkar vara orsakade av ett vasst föremål.  Mannen var i 20-årsåldern och är hemmahörande i Stockholmstrakten. Under morgonen har kriminaltekniker kommit till brottsplatsen och har påbörjat en brottsplatsundersökning. En förundersökning om mord är påbörjad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Förhör har hållit med personer som har befunnit sig i närheten men polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen. Du som har uppgifter att lämna ombedes att ta kontakt med poliser på plats på campingen, kontakta polisen via telefon 114 14 eller lämna tips via polisens hemsida under fliken "tipsa polisen". 

Polisen är på plats på campingen med flera resurser och det kan påverka verksamheten på campingen. Polisen behöver kontrollera de personer som rör sig in och ut från campingen, så man kan komma att uppmanas att visa ID-kort. 

11:00 Polisen har forsatt en stor närvaro på campingen. Krimlnaltekniker är fortfarande på plats. Polisen utreder vad mannen gjorde på platsen och vad som föranledde händelsen med dödlig utgång. Det finns i nuläget inga mer uppgifter att lämna. Denna text kommer att uppdateras om det framkommer nyheter i utredningen som kan förmedlas. För information till medier, se särskild händelsenotis med rubriken "övrigt". 

16:06 Polisens kriminaltekniker var färdiga på brottsplatsen och brottsplatsundersökningen är därmed klar. Avspärningarna togs bort. Polisen arbetar intensivt med utredningen -många vittnesförhör kommer gås igenom och spår från brottsplatsen ska skickas på analys. Det finns ännu ingen frihetsberövad. Den här texten kommer att uppdateras när det framkommer mer information som kan lämnas.  

19:00 Både personal i yttre tjänst och utredningspersonal arbetar intensivt med att komma framåt i utredningen. Det är viktigt att all information som hittills har samlats in sammanställs och analyseras. I övrigt finns ingen ny information att lämna. 

Denna text kommer att fortsätta uppdateras under kvällen om något nytt framkommer. 

Mest läst av andra