Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Mord/dråp Två personer gripna för mord.

Norrbygatan, Västerås, Västmanlands län

Klockan 23.44 inkom samtal till polisen om att en man hittats allvarligt skadad utomhus på Norrbygatan i Västerås. Mannen var vid liv och fördes med ambulans till sjukhus. Omständigheter på platsen gjorde att polisen grep två tonårspojkar för försök till mord. När de greps befann de sig på platsen i närheten av den skadade mannen.

På morgonen avled den skadade mannen på sjukhus och ärendet har nu rubricerats om till mord. Två tonårspojkar mellan 15-18 år sitter gripna för brottet. En av dessa var personen som larmade polisen om att en allvarligt skadad man hittats utomhus.

Den avlidne mannen befann sig på en balkong strax innan han hittades på marken nedanför, och polisen utreder just nu hur och varför mannen föll ifrån balkongen. Polisen har inte klarlagt hela händelseförloppet men brott kan inte uteslutas. Den avlidne och de två gripna är bekanta med varandra sedan tidigare.

Polisen har spärrat av området för att göra en teknisk undersökning och kommer under förmiddagen hålla förhör med de misstänkta.

Förundersökningen leds av en åklagare. Polisen lämnar ingen ytterligare information om ärendet. 

Anhöriga till den avlidne är underrättade.

UPPDATERING 190703 10:44

Åklagaren har hävt gripandet för en av tonårspojkarna, som aldrig förhördes som misstänkt och inte längre är misstänkt för brott. Den andra tonårspojken, som är skäligen misstänkt för mord, kommer förhöras inom kort.

UPPDATERING 190703 14:44

Förhöret med tonårspojken som är skäligen misstänkt för mord kommer med största sannolikhet hållas under eftermiddagen.

Fortsatta frågor från media om förundersökningen hänvisas till åklagaren.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra