Karta som med röd fyrkant ramar in Violstigen, Gideonsberg, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Klockan 23:59 inkom telefonsamtal till Polisen från Violstigen, i stadsdelen Gideonsberg, om skottlossning.

Violstigen, Gideonsberg, Västerås, Västmanlands län

Flera vittnen som ringer polisen uppger att man hade hört flera skott och att det rörde sig ett flertal personer intill en plats där det låg en person på marken. 

När polis och ambulans kommer till platsen anträffades en man liggandes på marken med allvarliga skador. Ambulanspersonal påbörjade omedelbart livsuppehållande åtgärder på plats. Mannen avlider på plats. 

Polisen arbetar med att söka i området efter personer som kan ha haft med skjutning att göra. Personer och fordon kontrolleras. Polisens tekniker är på väg till brottsplatsen som är avspärrad.

Polisen har påbörjat inre spaning och kartlägger brottsoffret som är en man som tidigare är känd av polisen.

Polisen söker vittnen till händelsen. Har man uppgifter kring händelsen ringer man 114 14 eller mailar till polisen. 

Sidan kommer att uppdateras så snart en presstalesperson kommit i tjänst lördag klockan 06:30.

Uppdatering kl 07:56
Den skjutne mannen är i 35-årsåldern och anhöriga är underrättade.
Brottsplatsen är satt under bevakning och under dagen kommer polisen att återuppta den tekniska undersökningen i dagsljus. Polisen arbetar vidare med andra utredningsåtgärder som tex dörrknackning och är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha information om det inträffade.

Mest läst av andra