Karta som med röd fyrkant ramar in Lasarettsvägen, Fagersta, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, anträffat stulet Förare misstänkt för flera brott efter förföljande.

Lasarettsvägen, Fagersta, Västmanlands län

På Lasarettsvägen i Fagersta uppmärksammar en polispatrull en bil som man beslutar sig för att kontrollera. Ett stoppförsök inleds, men föraren vägrar stanna och ett kortare förföljande inleds som slutar med att bilen kan prejas och stoppas på en parkering intill en ishall.

I bilen färdades, förutom föraren, två passagerare som samtliga kontrolleras. Det beslutas också om en husrannsakan i fordonet.

När ägaren till fordonet kontaktas visar det sig att bilen har blivit stulen. Föraren, som är en man i 35-årsåldern, och de båda passagerarna, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, blir misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Föraren blir också misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och för att ej stannat på polismans tecken. Föraren blir medtagen för en kroppsbesiktning och han släpps efter förhör. De båda passagerarna släpps efter förhör på plats.

Mest läst av andra