Karta som med röd fyrkant ramar in Järntorget, Bragevägen, Lindesberg, Örebro, Fagersta, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Järntorget, Bragevägen, Lindesberg, Örebro, Fagersta, Västmanlands län

Händelsen utspelade sig vid 19:30-tiden på måndagskvällen och började med att mannen i 30-årsåldern frågade en man i 80-årsåldern om skjuts utanför en matbutik på Järntorget i Fagersta. De båda färdades i bilen en kortare stund innan de stannade på en parkering på Bragevägen. Genom att visa upp ett stickföremål tilltvingade sig mannen i 30-årsåldern bilen och försvann sedan ifrån platsen.

Polisen larmades om händelsen och kunde snabbt påbörja sökandet efter den stulna bilen. En stund senare inkom flera samtal om en brinnande bil som framfördes vingligt på riksväg 50 i höjd med Lindesberg i riktning mot Örebro. Den brinnande bilen stannade och en lastbilschaufför som legat efter hjälpte till att släcka branden.

Polisen i region Bergslagen tillkallades till platsen för den brinnande bilen och det visade sig vara samma bil som blivit tillgripen i Fagersta tidigare under kvällen. Det fanns även misstankar om att mannen som körde den brinnande bilen var samma man som under hot tilltvingat sig bilen på Bragevägen. Mannen greps på platsen.

Mannen i 30-årsåldern är nu anhållen skäligen misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra