Karta som med röd fyrkant ramar in Österleden, Knotavägen, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga frihetsberövande/människorov Försök till människorov, Västerås.

Österleden, Knotavägen, Västerås, Västmanlands län

Vid 12-tiden går en pojke i 10-årsåldern tillsammans med sina vänner på en cykelväg mellan Österleden och Knotavägen i Västerås (i närheten av bensinstationen vid rondellen). Pojken går ifrån kompisarna och in i skogen för att urinera och får då syn på en okänd man som tittar på honom. Mannen tilltalar honom och när pojken inte svarar går mannen mot honom och visar en kniv. Mannen uttalar även att han vill att pojken ska följa med honom. Pojken springer tillbaka till cykelvägen och kan tillsammans med vännerna larma polisen.

Polisen har under dagen ägnat en stor resurs för att söka efter mannen men ännu har ingen gripits för gärningen. Polisen har ett signalement på mannen som man i nuläget inte vill gå ut med. Pojken och hans vänner har i ett första skede tagits om hand av polis. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelsen. 

Brottet är rubricerat som försök till människorov.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra