Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Rån, försök Par utsatta för rånförsök i centrala Västerås. Två gripna.

Karlsgatan, Stora Gatan, Västerås, Västmanlands län

Ett par på väg hem efter ett biobesök utsattes för ett rånförsök på Karlsgatan. En gärningsman tryckte in ett vasst föremål i ryggen på en målsägande, sa att föremålet var en kniv, och avkrävde parets värdesaker. Gärningsmannen fick dock inte några värdesaker och rånförsöket avbröts. Ett flertal patruller arbetade i sökandet efter gärningsmannen som i den initiala insatsen var resultatlöst. En anmälan om försök till rån upprättades.

Klockan 01:11 inkom larm om glaskross på en restaurang på Stora gatan i Västerås. Ett flertal patruller arbetade även i detta ärende där någon kastat in en tegelsten genom ett skyltfönster. I närheten kunde två personer kontrolleras. Det visade sig att en av dessa två män, en man i 25-årsåldern, stämde in väl på signalementet från rånförsöket tidigare. Han greps och är skäligen misstänkt för försök till rån. Vid kroppsvisitation av den andre mannen, även han i 25-årsåldern, anträffades det föremål som troligen användes vid rånförsöket. Även denne man greps och är skäligen misstänkt för försök till rån. Förhör kommer hållas under natten och åklagare får sedan besluta om de gripna ska anhållas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra