Karta som med röd fyrkant ramar in Rydaholmsgatan, Turedalsgatan, Arboga, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån övrigt Okänd gärningsman har trängt in i bostad och tillgripit bilnycklar. Polisen efterfrågar iakttagelser från området.

Rydaholmsgatan, Turedalsgatan, Arboga, Västmanlands län

Under morgonen inkom samtal om bråk i en bostad på Rydaholmsgatan i Arboga. Det visade sig kort senare att det troligen var någon som hade trängt sig in i den aktuella bostaden.

Flera patruller beordrades till platsen. Efter utredningsarbete på platsen med bland annat förhör har följande framkommit:

En för brottsoffret okänd man har krossat en ruta och tagit sig in i bostaden. Väl inne har gärningsmannen hotat bostadsinnehavaren med ett vasst föremål och tillgripit nycklar till två personbilar. Visst våld ska ha förekommit men ingen inblandad ska ha behövt uppsöka sjukvård.

Gärningsmannen har försökt lämna platsen i en av personbilarna som han tillgrep nycklar till men misslyckades med detta. Han lämnade därefter platsen till fots.

Polisen efterfrågar nu iakttagelser från platsen. Brottet inträffade vid 08:20-tiden i morse på Rydaholmgatan i närheten av Turedalsgatan i Arboga.

Gärningsmannen hade följande signallement:

Man i 30-40-årsåldern, ljushyad, 170-180 cm lång och normalbyggd alternativt vältränad. Han hade vid tillfället mörka kläder, troligen snickarbyxor samt ett blått munskydd.

Personer som gjort iakttagelser i området ombeds kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Mest läst av andra