Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Skottlossning Skottlossning Västerås

Bjurhovda, Västerås, Västmanlands län

15:45 inkommer larm om skottlossning i stadsdelen Bjurhovda. Vittnen har sett en man beväpnad med pistol lämnat i en bil, kort efter kommer en skottskadad person in till akuten Västerås. Polisen söker för närvarande efter fordonet och gärningsman. 

Polisen kan i nuläget inte gå ut med några mera uppgifter.

Uppdaterad

15:45 inkommer larm om skottlossning i stadsdelen Bjurhovda. Vittnen har sett en man beväpnad med pistol lämnat i en bil. Kort efter kommer en skottskadad man in till akuten Västerås, mannen är i tjugoårsåldern och tidigare känd av polisen. Mannen är skottskadad i ena foten. Polisen söker för närvarande med ett stort antal resurser efter flyktfordonet och gärningsman. 

En förundersökning gällande mordförsök alternativt dråpförsök har inletts.

Polisen kan i nuläget inte gå ut med några mera uppgifter, texten kommer att uppdateras.Uppdatering 18:39, sammanfattning av händelsen och polisens arbete.

Klockan 15:45 inkom larm om skottlossning på Bjurhovda i Västerås. Vittnen har då hört skott som avlossats och sett en man beväpnad med pistol som lämnat platsen i en bil.
Platsen för skjutningen är högst troligt på Benvägen i höjd med Bjurhovda centrum och polisens tekniker är på plats för att säkra eventuella spår.

Strax efter det första larmet inkom en skottskadad man i 20-årsåldern på sjukhuset i Västerås. Mannen, som blev skadad på underkroppen i samband med händelsen, är talbar och inte livshotande skadad.

Polisen har under eftermiddagen använt sig av en mängd resurser för att förhöra vittnen, säkra spår och leta efter den eller de som utfört gärningen. Bland annat har hundpatrull och helikopter varit på plats för att hjälpa till i arbetet.

Brottsrubriceringen i ärendet har ändrats till synnerligen grov misshandel.

Polisens bild av händelsen är ännu inte helt klarlagd och det pågår ett intensivt arbete med att säkra uppgifter till utredningen, detta för att klargöra händelseförloppet. I nuläget kan därför ingen ytterligare information om händelsen lämnas ut.

Tips och iakttagelser om händelsen lämnas via 114 14 eller via polisen.se. 
 
Uppdatering 19:47

Polisen kommenterar inte ärendet ytterligare under kvällen/natten. Vid 08-tiden imorgon bitti uppdateras den här händelsenotisen med ny information och då finns också polisens presstalesperson i Västmanland på plats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra