Karta som med röd fyrkant ramar in Bäckby, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Skottlossning mot bostad.

Bäckby, Västerås, Västmanlands län

Vid 03:30-tiden natten till onsdag larmades polisen till Bäckby om en skottlossning. Ett okänt antal skott hade då avlossats mot en bostad där flera personer befann sig. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Under natten har flera utredningsåtgärder vidtagits, bland annat har polisen hållit flera vittnesförhör och arbetat med spårsäkring på brottsplatsen.

Under dagen kommer fler utredningsåtgärder genomföras. Vidare kommer polisen arbeta trygghetsskapande med ökad synlighet på Bäckby.

En viktig del i utredningen är att klarlägga en motivbild till skjutningen, det arbetet pågår men är i ett för tidigt skede för att säga något om.

Det finns ingen person gripen eller misstänkt för skjutningen.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är angelägen om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips hänvisas till 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra