Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Fagersta, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Inbrott på restaurang - tjuven ringde in och angav sig själv.

Fagersta, Västmanlands län

Polis larmades till en restaurang i Fagersta efter att ett vittne iakttagit att en man slagit sönder en ruta och tagit sig in i restaurangen. Inte långt senare ringde en person till polisen, namngav sig själv, och berättade att det var han som hade gjort inbrottet och att han stulit sprit- och ölflaskor. När polispatrullen anlände till Fagersta fick de kontakt med mannen, som är i 20-årsåldern. Det misstänkta stöldgodset tog patrullen i beslag från mannen.

Varför han ringde in och erkände stölden är oklart. Mannen var så pass berusad att han omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott och delar av restaurangen är avspärrad för teknisk undersökning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra