Karta som med röd fyrkant ramar in Tunbyvägen, Vegagatan, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld En person gripen, Tunby Stadsgärde, Västerås efter inbrott i garage

Tunbyvägen, Vegagatan, Västerås, Västmanlands län

Samtal inkom till polisen med anledning av att vittne iakttagit två personer som försökt bryta sig in i ett fordon parkerad på Tunbyvägen men inte lyckats och därefter lämnat till fots. Kort därefter inkom fler samtal om hur man såg två personer som sprang inne på tomter på Tunbyvägen i riktning mot Vegagatan där man även sett hur personerna skall ha varit in i ett garage på Tunbyvägen. När polisen kom till platsen kunde en man i 45års åldern gripas i anslutning till brottsplatsen. På platsen anträffades även tillgripet gods iform av en cykel samt en väska med diverse innehåll som kunde återlämnas till ägaren. Polisen anträffade även en mindre mängd misstänkt narkoitka samt en kniv i en väska som mannen bar med sig. Mannen transporterades till polishuset i Västerås och är nu misstänkt för stöld ur garage, försök till stöld ur bil, ringa narkotikabrott (innehav) samt brott mot knivlagen. Den andra personen är fortfarande på fri fot.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra