Karta som med röd fyrkant ramar in Botaniska Trädgården, Västerås, Västmanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman Ordningsvakter fick trycka på överfallslarm i samband med att en person skulle omhändertas.

Botaniska Trädgården, Västerås, Västmanlands län

Ordningsvakter som arbetar i centrala Västerås kontrollerade en samling berusade personer i Botaniska trädgården i Västerås. En av personerna, en kvinna i 35-årsåldern var så pass berusad att ordningsvakterna beslutade att hon skulle omhändertas. När de meddelade kvinnan att hon var omhändertagen satte hon sig dock till motvärn så till den grad att ordningsvakterna tryckte på överfallslarmet.

Patruller beordrades till platsen och när de kom fram hade situationen lugnat ner sig. Ordningsvakterna hade då lyckats belägga kvinnan med handfängsel.

Polispatrullen beslutade att omhändertagandet skulle bestå och kvinnan är nu på polisstationen för tillnyktring. Hon misstänks för våldsamt motstånd.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra