Karta som med röd fyrkant ramar in Bollebygd, Landvetter, Odens Väg, Idrottsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Ett flertal sk åldringsbrott har inträffat under dagen i området kring Bollebygd/Landvetter/Härryda.

Bollebygd, Landvetter, Odens Väg, Idrottsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 13.01 Bollebygd
En äldre man och kvinna boende på Odens väg får besök av en  okänd man som uppger att han kommer från "kriminalen". När mannen lämnar bostaden så har det försvunnit både pengar och smycken. Anhöriga till paret larmar polis om händelsen. Paret är ca 90 år gamla. 

Den man som besökt paret beskrivs som ca 30-40 år gammal, 175-180 cm lång, vit skjorta, Svarta byxor och ljus/stripigt hår.

Kl 14.22 Härryda
En äldre kvinna som bor på Idrottsvägen får besök av en man som uppger sig komma från "Bevakningsavdelningen" (Troligen bank) Mannen säger sig behöva kvinnans bankkort. Hon lämnar över detta tillsammans med div, guldföremål. När mannen sedan lämnat så inser hon att hon blivit lurad och kontaktar polis. Kvinna är över 90 år gammal.

Den man som begått brottet beskrivs som 22-23 år, cendréfärgat hår, grå tröja.Möjligen körde han en grå bil.

15.24 Härryda
En anhörig till en 94 år gammal kvinna blir uppringd. Den äldre kvinna berättar att hon haft besök av en ung man, som först ringt upp henne och sedan kommit på besök. Nu har den äldre kvinnan upptäckt att hennes smycken är borta. Något senare så upptäcker även offret att en relativt stor summa pengar saknas.  

För närvarade finns inget signalement på gärningsmannen.

Polisen vill nu varna för dessa gärningsmän/brott. Under gårdagen genomfördes liknande brott i Boråsområdet. Det är inte osannolikt att fler brott av samma typ genomförts i området.

Ett nytt brott har anmälts i samma område:

Kl 17.02 Härryda
En äldre kvinna boende på Tomtevägen ringer en anhörig och omtalar att hon blivit uppringd av någon som frågat om hennes bankuppgifter. Något senare dyker en man upp på hemadressen och ber om att få bankkort mm. Han får detta och lämnar bostaden ca kl 15.00.

 

  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra