Karta som med röd fyrkant ramar in Stampen, Alingsås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Anträffad död En kropp har anträffats i vattnet vid Gerdska stranden.

Stampen, Alingsås, Västra Götalands län

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till strandområdet kring Stampen. En kropp har har hittats i vattnet. Räddningstjänsten arbetar med att bärga kroppen. Kroppen har troligen legat i vattnet en längre tid. Varken kön eller identitet är för närvarade känt.

Dödsorsaken kommer att fastställas genom en undersökning på rättsmedicin. Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut. Om polisen får fram identitet kommer anhöriga först att underrättas.

Kl 13.00 Uppdatering:

Polisen har nu kunnat identifierat den man som anträffades död i vattnet. Det är den  26-åriga man som försvann den 12/10, mannen var hemmahörande i Alingsås. Anhöriga har nu underrättats.

Polisen inledde då mannen försvann en förundersökning med rubriceringen olaga frihetsberövande/ människorov. Förundersökningen/rubriceringen ändras nu till mord alternativt dråp. Fram till dess att rättsläkare har genomfört en undersökning av kroppen har polisen ingen ytterligare information att lämna ut i ärendet/förundersökningen.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra