Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Arbetsplatsolycka En person har Enligt SOS blivit påkörd och skadad av en grävmaskin i Hisings Backa.

Jacobs Gata, Göteborg, Västra Götalands län

Händelsen har enligt SOS inträffat vid Jacobs gata. Något oklara uppgifter kring platsen/händelsen som möjligen är en byggarbetsplats.

Från platsen kommer det in uppgifter om att en person ska ha blivit påkörd av en grävmaskin. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen. Den skadade uppges vara en kvinna.  

För närvarande är det inte helt klarlagt om olyckan inträffat inne på en byggarbetsplats eller utanför.

Oklart skadeläge, utredningsåtgärder pågår på platsen. I avvaktan på mer information så betraktas händelsen som en arbetsplatsolycka.

Sammanfattning:
Olyckan har inträffat i samband med att grävmaskinen varit på väg in på byggarbetsplats. när maskinen svänger passerar den nu skadade kvinnan platsen och blir påkörd av grävmaskinen. Av denna anledning så inleds en förundersökning med bl a rubricering vårdslöshet i trafik. Troligen kommer ytterligare rubriceringar att tillkomma. Den skadade har kört från platsen till sjukhus. Den skadade kvinnan är inte kopplad till arbetsplatsen.

Kl 19.45: Uppdatering
Kvinnan i olyckan avled direkt på platsen. Kvinnan var i 80-årsåldern och hemmahörande i Göteborg. Anhöriga har nu underrättats om dödsfallet.

Polisen har inlett en förundersökning med rubricering vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas ut under kvällen/natten då det gäller händelseförloppet/olyckan med hänsyn till pågående förundersökning.

Mest läst av andra