Karta som visar ungefär var händelsen Bedrägeri: En man är anhållen misstänkt för grovt bedrägeri mot en kvinna i 90-årsåldern. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri En man är anhållen misstänkt för grovt bedrägeri mot en kvinna i 90-årsåldern.

Göteborg, Västra Götalands län

Strax efter klockan 22 den 14 april får polisen in ett samtal till polisens kontaktcenter, som sedan kopplar över samtalet till ledningscentralen gällande ett åldringsbrott. En man har ringt en kvinna i 90-årsåldern och uppgett att han är polis och vill dokumentera värdesaker i kvinnans hem. Det kommer sedan hem en man till kvinnan. När han lämnar bostaden har han tagit med sig värdesaker i form av bland annat smycken och ett bankomatkort. Mannen ska enligt uppgift även försökt tilltvinga sig en vigselring på kvinnans finger med hjälp av diskmedel, men misslyckats. En patrull åker till kvinnan och tar upp en anmälan gällande grovt bedrägeri samt föregivande av allmän ställning (utgett sig för att vara polis).

Under utredningsarbetet har polisen sedan fått fram en misstänkt man i 20-åldern. Natten till söndag anträffar en patrull mannen i centrala Göteborg. Han grips och sitter nu anhållen misstänkt för grovt bedrägeri samt föregivande av allmän ställning. 

Mest läst av andra