Karta som med röd fyrkant ramar in Aschebergsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Larm om brand på Aschebergsgatan.

Aschebergsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Enligt räddningstjänsten rör det sig om en fullt utvecklad brand i en lägenhet på Aschebergsgatan 7. Polisen är på plats med flera patruller och hjälper räddningstjänsten att evakuera lägenheterna i huset. I nuläget finns inga uppgifter om personskador. Trafiken utanför kommer att stängas av under släckningsarbetet.

06.50 Det är en vindsvåning som brinner och man håller på att evakuera Aschebergsgatan 5, 7 och 9 samt Erik Dahlbergsgatan 22 A och B. Uppsamlingsplats är i parken utanför.

07.25 All evakuering är klar. Möjlighet finns för evakuerade att söka sig till ett kriscentrum vid Landala Torg. Enligt räddningstjänsten är det kraftig rökutveckling och man håller på att ta sig in via taket.

08.45 Räddningstjänsten arbetar med att begränsa branden till Aschebergsgatan 7 och förhindra spridning till intilliggande byggnader. Man kommer även att spärra av Erik Dahlbergsgatan i höjd med nr 22.

08.55 Totalt ska cirka 70 personer ha evakuerats från sina lägenheter.

11.45 Räddningstjänsten bedömer att man har några timmars arbete kvar innan branden är släckt. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra