Karta som med röd fyrkant ramar in Källö, Källövägen, Öckerö, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i lägenhet/heter på Källö-Knippla.

Källö, Källövägen, Öckerö, Västra Götalands län

Räddningstjänst ambulans och polis larmas till Källövägen där det ska brinna i en eller flera lägenheter som ligger ovan COOP. Räddningstjänsten är på plats och de uppger att det brinner i en eller flera lägenheter men det finns ingen person kvar i bostäderna. Polis på väg till platsen. Helikopter från polisen deltar och dokumenterar brandförloppet. 

Polisen kommer att vara räddningstjänsten behjälplig som leder insatsen. Mediefrågor hänvisas av den anledningen till räddningstjänsten. 

Kl 19.58: Samtliga resurser på plats. Närliggande hus är utrymda, avspärrningar på plats. Inga kända personskador. Det har pågått ett uppbyggnadsarbete/renovering av de lokaler som drabbats. Enligt räddningstjänsten kommer troligen byggnaden att få brinna ner/går inte att rädda.  

Kl 20.23: Då man inte vet hur branden startat inleds förundersökning med rubricering mordbrand. En teknisk undersökning kommer att genomföras så fort möjligheten finns att gå in i byggnaden. Ännu oklart när. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra