Karta som med röd fyrkant ramar in Säve, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation En man har skadats vid en explosion i Säve, Göteborg.

Säve, Göteborg, Västra Götalands län

En man skall ha skadats allvarligt vid en explosion i Säve. Mannens skador är omfattande och polis, räddningstjänst och ambulans på väg till platsen.
Det är oklart i nuläget vad det är som har orsakat detonationen.  

15:11 Uppdatering.
Polis och räddningstjänst har spärrat av området med en säkerhetsmarginal om 100m. Rättsläget för utredningen gäller vållande till kroppsskada. Nationella bombskyddet (NBS) kommer att undersöka platsen för att bringa klarhet i vad som skett. När det gäller NBS arbetsmetoder ett arbetssätt kommer inte polisen att kunna kommentera dessa innan arbetet är avslutat med anledning av säkerhetsskäl. 

Ingen ytterkligare information kan för närvarande lämnas ut, när detta kan ske kommer informationen att komminuceras via denna händelserapporten i första hand.  

15:59 Uppdatering.
Nationella bombskyddet har säkrat platsen och avspärrningarna kommer att krympas. Polisens tekniker kommer att undersöka platsen. Enligt de intitiala undersökningarna som gjorts handlar detta troligtvis om en olyckshändelse. För att helt säkerhetsställa orsakerna avvaktas teknikernas undersökning.
Mannen som var i 45-årsåldern har avlidit till följd av de skador han ådrog sig i samband med explosionen.      

Mest läst av andra