Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Flying Scotsman, Avenyn, Heden, Chalmersgatan, Parkgatan, Teatergatan, Kungsportsavenyen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Larm om explosion i restaurang på Storgatan.

Storgatan, Flying Scotsman, Avenyn, Heden, Chalmersgatan, Parkgatan, Teatergatan, Kungsportsavenyen, Göteborg, Västra Götalands län

Flera vittnen larmar polisen efter att de har hört glaskross och kort därefter en hög smäll från The Flying Scotsman på Storgatan. Troligtvis har något explosivt kastats in på restaurangen. I samband med detta har två svartklädda och maskerade personer setts springa från platsen över avenyn i riktning mot Heden.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och har spärrat av i korsningarna Chalmersgatan/Storgatan, Parkgatan/Teatergatan samt Kungsportsavenyen/Storgatan. Nationella bombskyddet är på väg för att påbörja en undersökning av lokalerna. Fastigheten mellan Storgatan och Parkgatan utryms.

Det är i nuläget okända skador på restaurangen och inga uppgifter om personskador.

Uppdatering
Nationella bombskyddet har nu sökt igenom restaurangen och kan konstatera att inga farliga föremål finns inne på restaurangen. Troligtvis är det en handgranat som slängts in i lokalen. Avspärrningen har dragits ner till att gälla Storgatan och brottsplatsen. De som blivit evakuerade har fått återvända till sina arbetsplatser. Dörrknackning har påbörjats i området och trygghetsskapande uniformerad polis finns i området.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra