Karta som med röd fyrkant ramar in Myntgatan, Hisingsgatan, Herkulesgatan, Madängsgatan, Jägaregatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt I Brämaregården har polisen spärrat av ett område då en privatperson hittat ett misstänkt farligt föremål.

Myntgatan, Hisingsgatan, Herkulesgatan, Madängsgatan, Jägaregatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen är på plats och har börjat att spärra av. Även nationella bombskyddet kommer att ta sig till platsen för att inleda en undersökning av föremålet. Myntgatan är avstängd från Hisingsgatan till Herkulesgatan under tiden polisen gör sina undersökningar. Man kan heller inte ta sig från Madängsgatan eller Jägaregatan ut på Myntgatan.

De rutinåtgärder som förekommer i denna typ av fall innebär även att räddningstjänst och ambulans larmas till platsen.

I nuläget finns ingen ytterligare information. Om det finns ny information/uppdatering lämnas den först på denna hemsida.

Kl 15.24: Beslut har tagits att utrymma boende på Hallegatan 1. Detta pågår. Avspärrningar av fyndplatsen genomförs.

Kl 15.35: En lokal har ordnats i närheten dit de evakuerade kan ta sig under tiden polisens undersökningar pågår.

De som inte kan ta sig hem på grund av avspärrningarna kan ta sig till Brämaregårdens kyrka som är öppen för allmänheten.

Kl 17.00: Förundersökning inledd, rubricering försök till mord.

Kl 18.15: Det misstänkt farliga föremålet är hanterat och omhändertaget av nationella bombskyddet. Polisens tekniker kommer nu att påbörja sitt arbete på platsen för att säkra eventuella spår. Alla avspärrningar förutom på platsen där föremålet hittades är nu hävda. Alla gator i området är åter öppna för trafik. Även de som evakuerades har kunnat återvända till sina bostäder.

Oklart när resultatet av den tekniska undersökningen är klart. Detta gäller så väl platsundersökning som föremål. Det kommer inga svar under kvällen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra