Karta som med röd fyrkant ramar in Brunnsparken, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Larm om misstänkt farligt föremål i Brunnsparken.

Brunnsparken, Göteborg, Västra Götalands län

Väktare kontaktar polis då de sett en man i Brunnsparken som verkar bära på/hantera något som påminner om en handgranat.

Polis larmas till platsen. Den man som utpekas kan säkras tillsammans med vaktpersonal. På platsen så finner polispersonal en påse med med något föremål som kan vara en handgranat/liknar en handgranat. Denna påse ligger mitt i Brunnsparken.

Polisen tar beslut om att utrymma närområdet av säkerhetsskäl. Ännu oklart hur stor avspärrningen blir och hur det påverkar närliggande butiker och kollektivtrafik.  

Kl 16.29: Meddelas att Brunnsparken är avspärrad/utrymd. Möjligen/troligen kommer även kollektivtrafiken att påverkas.

Nationella bombskyddet (NBS) har kontaktats, inga beslut i nuläget.

Rättsläge: Förundersökning inledd med rubricering grovt olaga hot mot grupp samt lagen om explosiva ämnen.

När det gäller det arbete som NBS genomför så kommer polisen inte att kunna lämna någon tidsplan. Det går av säkerhetsskäl inte heller att återge vad/när man gör åtgärder på platsen.

Kl 17.14: Meddelas att avspärrningarna kommer att släppas. Anledningen är att bedömning av det föremål man hittat ska vara att det är en övningshandgranat/attrapp. Det betecknas inte som farlig i nuvarande utförande.

Den man som frihetsberövas kommer att höras så fort det kan ske. Han betecknas för närvarande som ej hörbar p.g.a. berusning/påverkan. Han kommer att delges misstanke om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

NBS har avslutat sitt arbete på plats.  

  

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra