Karta som med röd fyrkant ramar in Järnbrott, Norra Dragspelsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Fynd av misstänkt farligt föremål i Järnbrott.

Järnbrott, Norra Dragspelsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

En privatperson kontaktar polisen och uppger att han hittat ett misstänkt farligt föremål i en container vid Dragspelsgatan. Containern uppges vara placerad ca 30-40 meter från närmaste bostadshus. Anmälaren uppger att föremålet påminner om någon typ av handgranat.

Kl 11.51: Första polispatrull på plats. En bedömning av fyndet och fyndplatsen genomförs. Räddningstjänsten informeras.  

Bedömning av fyndet genomförs och det går inte att utesluta att det handlar om en handgranat. Ny information talar om att det misstänkta föremålet ligger placerat i ett garage på Norra Dragspelsgatan. Det kommer troligen även att innebära att polisen kommer att behöva utrymma fastigheter/delar av fastigheter på platsen innan man kan gå vidare med åtgärder mot föremålet. Bedömning pågår. Då ingår även att man tar kontakt med NBS (Nationella bombskyddet).

En insats på platsen kan innebära avspärrningar och trafikomläggning. Omfattningen är ännu inte känd. Bedömning pågår fortfarande. Polistekniker informeras om händelsen.

En lokal för återsamling av evakuerade har ordnats i närområdet. Det oklart hur länge insatsen kommer att pågå.

När det gäller arbetet med att omhänderta/åtgärda det farliga föremålet så kommer polisen inte att kunna kommunicera pågående arbete av säkerhetsskäl. Detta på begäran från NBS.

Polisen kan först när arbetet/insatsen är avslutad kunna besvara frågor kring insatsen på fyndplatsen. När detta kan ske är för närvarande inte känt.

Ny information kring arbetet på fyndplatsen lämnas i första hand på denna sida/ via denna händelse.  

Uppdaterad kl. 13:48
Samtliga patruller lämnar nu platsen samt avspärrningar har hävts. Visar sig vara en ofarlig övningshandgranat. De 29 personer som har evakuerats har nu fått gå tillbaka sina bostäder.

Mest läst av andra