Karta som med röd fyrkant ramar in Herrljunga, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Fynd av föremål som kan vara farligt i bostad i Herrljunga.

Herrljunga, Västra Götalands län

Polisen har under eftermiddagen genomfört en husrannsakan i en bostad i Herrljunga efter beslut av åklagare. Husrannsakan genomförs och polisen finner ganska snart misstänkt narkotika i lägenheten. Strax därefter så finner de polismän som genomför husrannsakan ett föremål som inte kan uteslutas vara farligt. Polisen "fryser läget".

Ingen närmare information lämnas kring det sk farliga föremålet. Nationella bombskyddet informeras och kallas till platsen. Lägenhetsinnehavaren grips på plats.

Med tanke på att polisen inte kan avgöra graden på det sk farliga föremålet så väljer polisen att evakuera det trapphus där lägenheten med föremålet finns. En ytterligare avspärrning genomförs runt fastigheten.

En förundersökning som rubriceras förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott inleds.

När det gäller nationella bombskyddets arbete på plats så kommer polisen inte att kunna kommunicera vad, när och hur de går tillväga. Anledningen är den personliga säkerheten för personalen som arbetar på plats.

Kl 21.00 Uppdatering:

Polisen har släppt de yttre avspärrningarna till fastigheten. De boende har kunnat återgå till sina lägenheter.

Kl 21.25: NBS har kontrollerat och oskadliggjort föremålet som de beskriver som en "krutbomb". De delar som innehåller krut mm omhändertas av NBS. Övriga delar beslagtas för vidare teknisk undersökning i pågående förundersökning. Avspärrningarna av den aktuella lägenheten kvarstår.

NBS har även gjort en undersökning av biytor i fastigheten, detta pågår fortfarande men inga ytterligare farliga föremål har för närvarande  anträffats.

Ca 21.40: Misstänkt i ärendet har anhållits av åklagare.

Mest läst av andra