Karta som med röd fyrkant ramar in Hörnebo, Tibro, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål i villaområde.

Hörnebo, Tibro, Västra Götalands län

Polisen har fått in information om att ett föremål som kan vara farligt ligger placerat i ett villaområde vid Hörnebo. Polis samt räddningstjänst och ambulans involveras.   

Polisen har inlett en sk särskild händelse, fastställd kl 11.05. Nationella bombgruppen har tillkallats.

Ett större område kring det utplacerade föremålet kommer att evakueras/ evakuering genomförs. Området har en radie på omkring 200 meter från föremålet.

Bakgrunden till beslutet kan för närvarande inte diskuteras. Oklart hur många personer som berörs av händelsen. Oklart hur lång tid händelsen tar. Ingen information om bombskyddets arbete kan lämnas ut av säkerhetsskäl.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut. 

Texten uppdateras så fort ny information kan lämnas ut.

Uppdatering kl 13.30:
Ca 60 till 70 personer berörs av evakueringen. Ingen övrig information kan lämnas ut för närvarande.

Uppdatering kl 15.00:
Nationella bombskyddet har avslutat sitt arbete på platsen. Föremålet på platsen har visat sig inte innehålla något farlig/explosivt ämne. Delar av föremålet som var ett paket kommer att sändas för teknisk undersökning. Avspärrningarna hävs och de boende kan återvända till sina bostäder.

Polisen fortsätter med sin förundersökning som rubriceras som grovt olaga hot mot grupp. Bakgrunden till händelsen kan för närvarande inte lämnas ut pga pågående förundersökning. Den särskilda händelsen avslutas. 

 

 

Polisen Västra Götaland

Mest läst av andra