Karta som med röd fyrkant ramar in Hisingen, Steglitsegatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen söker en försvunnen pojke på Hisingen. Polisen önskar att få hjälp med tips från allmänheten.

Hisingen, Steglitsegatan, Göteborg, Västra Götalands län

Under morgonen ca kl 08.00 fick polisen in information om att en ung pojke ska ha försvunnet i samband med att han varit på väg i taxi till sin skola. Han försvann vid Steglitsegatan. Pojken hade tidigare uttalat att han inte ville åka till skolan och det kan därför vara så att pojken gömmer sig/håller sig undan för att slippa komma till skolan.

Polisen har under förmiddagen sökt i närområdet med stora resurser mm men pojken är ännu inte hittad. Med tanke på den tid som nu gått sedan försvinnandet så är det inte omöjligt att pojken finns på annan plats i Göteborgsområdet.   

Pojken som har flera funktionsvariationer och uppges enligt anhöriga har en beslutsnivå motsvarande en treåring. Pojken är dock 12 år. Han heter Markus och går lite lätt haltande, på tå. Han är 145 cm lång, ljus brunt år. Han var vid försvinnandet iklädd: Rutig jacka (blå/svart), svarta joggingbyxor, svarta skor med blå snören. 

Om någon har sett Markus eller har något annat tips om var han kan befinna sig, ring 114 14.

Bild på Markus finns på Hjälp polisen-sidan på polisen.se. Den är ej för spridning utanför polisen.se. Följ länken nedan.

Uppdatering kl. 12:20 Markus är funnen. Något frusen enligt uppgift, men välbehållen. 

Mest läst av andra