Karta som med röd fyrkant ramar in Säve, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Ett barn i en barnvagn har försvunnit utanför en förskola i Säve.

Säve, Göteborg, Västra Götalands län

En kvinna/mamma uppger att hon lämnat sitt sex månaders gamla barn i en barnvagn utanför en förskola i Säve. Mamman går in på förskolan för att hämta sitt andra barn som finns inne på skolan.

När sedan mamman återvänder ut är barnvagnen och barnet borta. Polis larmas till platsen. Fadern till barnet är underrättad och på väg till platsen. Totalt sett uppges barnet varit borta i ca 30 minuter då polisen larmas.

Kl 14.26: Polis på plats. Närområdet söks av. Kollektivtrafiken, taxi mm underrättas. Polisen har flera patruller på plats. Polisens helikopter deltar i sökandet.

För närvarande finns inga spår efter barnvagn/barn.

Kl 14.45: Barnet fortfarande inte återfunnet.

Kl 14.50: Polisen/polischef i beredskap beslutar om s.k särskild händelse. Det innebär i korthet att ytterligare resurser kan kopplas in/sättas in i sökandet efter det försvunna barnet. Polis från övriga delar av regionen förstärker i insatsen.

Kl 15.00: Barnet fortfarande inte återfunnet.

Kl 15.12: Polisen inleder förundersökning med rubricering människorov. Utredningspersonal skickas till platsen för försvinnandet.

Kl 15.30: Barnet fortfarande inte återfunnet. 

Kl 16.00: Barnet fortfarande inte återfunnet.  

Kl 16.14: Polispatrull vid COOP, Bäckebol rapporterar att man återfunnet en barnvagn och barn som stämmer in på signalement. En okänd person har larmat väktare på plats angående fyndet. Polis tillkallas.

Kl 16.17: Rätt barn anträffat/ID konstaterat. Inga kända personskador.

Kl 16.43: En kvinna har gripits misstänkt för människorov, gripandet genomfördes i Bäckebol. Ingen övrig information kring gripandet kan för närvarande lämnas ut.

Barn och föräldrar har förts till sjukhus för kontroll.

Sökinsatsen avbryts. Rubriceringen människorov kvarstår. Det innebär även att polisen fortfarande är intresserade av iakttagelser i samband med att barnet försvann. Nu för att kunna få bevisning i pågående förundersökning. Teknisk undersökning kommer att genomföras på aktuella platser.

Polisen vill tacka för alla tips som lämnats från allmänheten under pågående sökinsats. Det har med största sannolikhet bidragit till att barnet kunnat anträffas relativt fort och oskadat.  

Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14. Samma sak gäller iakttagelser i kollektivtrafiken som passerar aktuellt område.

Barnet låg vid försvinnandet i en svart barnvagn av "dubbelmodell", med s.k åkpåse. Märke Bugaboo. Barnet bar vid försvinnandet, en rosa overall, under den en blå pyjamas/grön kofta samt en grå stickad mössa.  Barnet är en flicka.

Kl 20.10 Uppdatering:
Den kvinna som gripits misstänkt för människorov har inte gått att höra. Hon är påverkad och inte tillgänglig för förhör. Ärendet leds nu av åklagare. När förhör kommer att kunna genomföras är ännu inte känt. Den särskilda händelsen avslutades kl 20.10.
För närvarade finns ingen ytterligare information som kan lämnas ut från förundersökningen.

Barnet har blivit undersökt av läkare och det finns inga fysiska skador på barnet.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra