Karta som med röd fyrkant ramar in Erikslund, Kolonigatan, Saltemadsgatan, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Larm kommer in om en misshandel som enligt inringaren skall ha skett utomhus i Erikslund.

Erikslund, Kolonigatan, Saltemadsgatan, Borås, Västra Götalands län

Uppdatering klockan 15.45 Den skadade mannen har avlidit av sina skador. Hans anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord pågår, med ett intensivt utredningsarbete. Någon misstänkt gärningsman är fortsatt inte anträffad. Den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen är genomförd, och avspärrningen är därefter hävd. Polis är angelägen om att få in iakttagelser och tips från allmänheten, gällande personer och fordon som kan ha varit synliga i området vid tidpunkten för händelsen. Dessa tas tacksamt emot via växeln 114 14. Polisen kommer under kvällen att befinna sig med på plats med det mobila poliskontoret, samt arbeta trygghetsskapande i området.

Ambulans och räddningstjänst åker till platsen, oklart skadeläge. Polis spanar i området kring Kolonigatan och Saltemadsgatan efter en ensam gärningsman klädd i vita skor, grå luvtröja, ljusa byxor. Mannen skall ha en väska med sig. 

Kl 11.07: Den skadade mannen är körd med ambulans till sjukhus, enligt uppgifter kan det röra sig om en knivskada. Avspärrning görs på platsen för teknisk undersökning. Flera polispatruller och polishelikopter söker i närområdet.

Kl 11.30: Den skadade mannen är vara i 70-årsåldern. En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Ingen är i nuläget gripen. Utrednings- och spaningsarbetet fortsätter.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra