Karta som med röd fyrkant ramar in Angereds Centrum, Vättleskolan, Rannebergen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Larm om bråk vid Angereds centrum, någon uppges möjligen vara knivskadad.

Angereds Centrum, Vättleskolan, Rannebergen, Göteborg, Västra Götalands län

Larm via SOS om ett större bråk vid Vättleskolan i Rannebergen. Enligt vittnesuppgifter så omfattar bråket ca 10-12 personer och någon kan möjligen vara knivskadad. Den skadade ska befinna sig ensam på platsen och övriga som deltagit har sprungit från platsen enligt vittnen. De som sprang uppges varit maskerade. Detta är polisens ingångsuppgifter som kommit in via SOS.

Något senare så dementeras att någons ska ha knivskador. En person ska istället blivit attackerad av 10-12 st maskerade personer, med slag och sparkar.

Kl 19.04: Polisen inleder en insats på platsen. Ett flertal patruller ansluter. En yngre man som är ca 18 år hittas på angiven plats, han bekräftar att han blivit påhoppad av en grupp maskerade yngre män som slagit och sparkat honom. Polis söker i närområdet efter de som utfört misshandeln, ännu har ingen gripits eller hittats. Dock har polisen genomfört kontroller av personer i omgivningen. Polisen har även sökt med hund.     

Helikopter tillkallas för att kunna hjälpa till i spaningsarbetet. En förundersökning inleds med rubricering grov misshandel.

Enligt vittnen så har någon i gruppen av gärningsmän varit beväpnad med kniv, den har dock inte använts mot offret. När det gäller offrets skador så är hans tillstånd för närvarande inte känt.

Anmälan och vittnesförhör dokumenteras. Polisen har även fått in en del namnuppgifter som man gå vidare på när det gäller gärningsmän, ingen har dock gripits. Motivet till händelsen är fortfarande inte känt. Offret saknar en mobiltelefon, det gör att polisen inte kan utesluta att det hela handlar om ett rån.

Offret har blivit undersökt av ambulanspersonal/läkare på plats. Han behöver inte uppsöka sjukhus.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra