Karta som med röd fyrkant ramar in Marklandsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov Samtal om skottlossning, man skjuten, Marklandsgatan.

Marklandsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polis och ambulans skickas till Marklandsgatan, efter flera samtal om skottlossning utomhus på platsen, där en man blivit skjuten.

17.06 Mannen, som är vid medvetande, förs med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen spärras av, och polis arbetar med informationsinhämtning, som förhör med vittnen, samt söker efter gärningsman/gärningsmän.

Uppdatering 17:51;  Mannen, som är i 20-års åldern, är skjuten i benet. Skadeläget är dock okänt. Polispatrull har skickats till sjukhuset för om möjligt hålla förhör med honom. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad, och sök sker i området med hundpatrull. Även helikoptern deltar i insatsen. Ett flertal utredningsåtgärder har genomförts, som husrannsakningar samt inhämtning till förhör. Det finns dock i nuläget ingen misstänkt för händelsen. En förundersökning gällande försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel har inletts.

Uppdatering 17:54; Rubriceringen är synnerligen grov misshandel alterntivt grov misshandel.

Uppdatering 18:46; Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Polis kommer att genomföra dörrknacking i området. Iakttagelser, tips och information om händelsen tas tacksamt emot via Polisens växel 11414 eller via tipslänk på polisen. se.

Uppdatering 20:23; Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. Utredningsarbetet pågår, men det finns ingen misstänkt/frihetsberövad för händelsen. Den skottskadade mannen förekommer hos polisen sedan tidigare.

Det finns i nuläget ingen ytterligare information att lämna om händelsen.

Mest läst av andra