Mord/dråp, försök Vid hållplats Backa Kyrkogata är det en busschaufför på linje 19 som blir knivskuren av en ung pssagerare.

Backa Kyrkogata, Göteborg, Västra Götalands län

Av okänd anledning är det en busschaufför som kommer ihop sig med tre ungdomar på bussen. En av ungdomarna går av och då tar en av dom ungdomarna upp en kniv och hugger busschauffören. En passagerare försöker gå emellan och blir då knivhuggen i låret. De tre ungdomarna springer från platsen. Busschauffören i 35-årsåldern och passageraren i 60-årsåldern körs till sjukhus för vård. Chauffören förs till Sahlgrenska sjukhuset och passageraren till Östra sjukhuset. 

Bussen tas i beslag för teknisk undersökning. Platsundersökning genomförs. Övervakningsfilm säkras och de vittnen som fanns på bussen hörs av polis.
Inledningen av händelsen ska varit att en fjärde person, troligen kamrat till de tre dragit en en nödbroms och sedan sprungit från platsen. De övriga ska ha stannat kvar på platsen och hamnat i bråk med chauffören.   

Ingen gripen i nuläget. Polis söker i närområdet. Förundersökning inleds på försök till mord (Chauffören) grov misshandel (Passageraren). Det innebär två brott och två parallella förundersökningar med olika rubricering. Personen som drog i nödbromsen kan även bli misstänkt för missbruk av larmanordning. 

Kl 16.00: Polisen söker inte längre aktivt i närområdet. Händelsen är nu ett utrednings/spaningsärende. Ingen gripen.  

Polisen söker vittnen till händelsen. Har någon sett någon av de ungdomar som lämnat platsen. Kontakta polisen på 114 14.

Kl 20.30: Inga ytterligare uppgifter från förundersökning kommer att lämnas ut under kvällen/natten. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra