Karta som med röd fyrkant ramar in Pilegården, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Larm om knivslagsmål i lägenhet vid Pilegården. Möjligen har flera personer skadats.

Pilegården, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen larmas till Pilegården. Anmälaren uppger att det pågår ett större slagsmål med knivar på platsen. Minst fem personer uppges vara  involverade. Även ambulans larmas till platsen. Minst en person uppges vara skadad, oklart skadeläge. Händelsen uppges ha inträffat i en lägenhet på platsen och den misstänkte gärningsmannen ska finnas kvar på platsen.  

Senare framkommer att eventuellt ska två personer ha knivskador, möjligen allvarliga. Då lämnas även uppgifter på att gärningsmannen ska ha lämnat platsen, möjligen i bil.

Kl 07.24: Första polispatrull på plats. Flera patruller ansluter.

Avrapporteringen från platsen bekräftar att två personer ska vara skadade, en har skador i bröstet och en i en axel. Gärningsmannen ska inte finnas kvar på platsen. Totalt uppges 6 personer utöver gärningsmannen befunnit sig i lägenheten då händelsen inträffat.   

De två skadade avförs till sjukhus, oklart skadeläge. De fyra personer som återstår/finns kvar i lägenheten grips.

Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning.

Hundpatrull finns på plats för att undersöka spår från lägenheten.

När och om polisen kan lämna nya uppgifter i ärendet så kommer det att i första hand publiceras på denna sida/händelse.

Kl 09.35, Uppdatering:
Tekniker har tillkallats men undersökning har ännu inte påbörjats. En av de skadade kommer att höras under förmiddagen. När förhör med den andra skadade kan genomförs är ännu oklart. Jouråklagare kopplas in som förundersökningsledare. För närvarande har ingen ytterligare person gripits i ärendet.

Kl 11.40, Uppdatering: Teknisk undersökning pågår. Förhör med de fyra personer som gripits pågår. Kontakt med åklagaren, för närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut från förundersökningen.

Kl 12.20, Uppdatering: Enligt uppgift från Sahlgrenska sjukhuset så är läget allvarligt men stabilt för den av de två personer som fortfarande vårdas på sjukhus. Den andra personen har fått lämna sjukhuset.

Kl 12.55, Uppdatering: Åklagaren har beslutat att gå ut med att de två skadade som fördes till sjukhus är två kvinnor i 20-årsåldern. När det gäller övriga inblandade så kan åklagaren för närvarande inte gå ut med ålder och kön. En av de som tidigare gripits i lägenheten har anhållit av åklagaren. Förhör med de inblandade fortgår.

Kl 15.30, Uppdatering: Åklagaren har beslutat att släppa tre av de personer som greps under morgonen. De är inte längre misstänkta i ärendet. När det gäller den fjärde person som greps så pågår förhör, det är dock troligt enligt åklagaren att även denna person kommer att friges. Beslutet är dock ännu inte taget.

Åklagare och polis har under dagen fått mer klar bild av vad som inträffat i lägenheten. Det innebär att man i nuläget tror att gärningsman/gärningsmän i händelsen fortfarande är på fri fot. Av denna anledning så kan åklagare och polis lämna någon ytterligare information i ärendet under kvällen.     

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra