Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Flera larmsamtal inkommer om skottlossning i ett parkeringsgarage vid Selma Lagerlöfs torg.

Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg, Västra Götalands län

Polis är snabbt på plats och påträffar en skottskadad man i 25-årsåldern i p-garaget. Han förs till sjukhus med ambulans, men hans liv går inte att rädda. Mannen avlider på sjukhuset. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och ett intensivt arbete pågår, bland annat med informationsinhämtning. Initiala utredningsåtgärder har vidtagits och avspärrningar har upprättats vid brottsplatsen, där en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras. Ingen har ännu gripits i ärendet. 

Polisen är tacksamma för observationer som gjorts i samband med skjutningen. Har du uppgifter att lämna, vänligen ring 114 14. Vittnen har bland annat sett en bil lämna platsen kort efter skottlossningen, eventuellt i riktning mot E6.

Uppdatering 07.00
Avspärrningarna kring Selma Lagerlöfs torg hävdes nu på morgonen. 

Uppdatering 12:15
Polisens arbete fortsätter genom att vi bland annat genomför dörrknackning i området, vi har en presstalesperson på plats och vi arbetar trygghetsskapande i området. Flera personer har hämtats in till förhör men ingen är gripen.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...