Karta som med röd fyrkant ramar in Gamlestaden, Lars Kaggsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp En man har skadats i samband med skottlossning i Gamlestaden. Mannen har avlidit av sina skador.

Gamlestaden, Lars Kaggsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Kl 18.58 får polisen via SOS ett larm om skottlossning i Gamlestaden på Lars Kaggsgatan. Det kommer in uppgifter om att ett flertal skott ska ha avlossats på platsen och en man ska vara skadad.

Polis och ambulans larmas till platsen. En polisinsats inleds.

Kl 19.00 är första polispatrull på plats och man finner då den skottskadade mannen på platsen. En personbil uppges ha lämnat platsen i samband med skottlossningen. Platsen för händelsen spärras av. Den skadade avförs till sjukhus, skadeläget oklart.

Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Ingen person gripen i nuläget. Polisen har inte heller kunnat lokalisera den bil som lämnat brottsplatsen.

Polisen håller förhör med vittnen på plats och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Inga ytterligare uppgifter kring den skadade kan för närvarande lämnas ut.

Kl 19.04 Polisen beslutar om sk särskild händelse som innebär att man kan tillföra ytterligare personal till händelsen/utredningen.

Kl 22.00: Uppdatering
Den skadade, en man i 30-årsåldern dödförklarades på sjukhus. Det innebär att förundersökningen nu rubriceras mord. Ingen har ännu gripits. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Kl 23:05: Avspärrningarna på brottsplatsen hävs. Det innebär att den tekniska undersökning även är avslutad på brottsplatsen.

Kl 23.10: Ärendet har nu övertagits av jouråklagare. Det innebär även att informationsansvaret lämnas över. Lottning av åklagare kommer att ske under morgondagen.

Kl 23.30: För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut från förundersökningen/Ingen ytterligare information kommer att lämnas ut under natten.  

 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra