Karta som visar ungefär var händelsen Mord/dråp: Två personer gripna för mord respektive försök till mord med anledning av händelsen på Långströmsgatan tidigare under lördagen. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp Två personer gripna för mord respektive försök till mord med anledning av händelsen på Långströmsgatan tidigare under lördagen.

Långströmsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Strax innan klockan 17:00 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Långströmsgatan med anledning av en trafikolycka. Två personer har blivit påkörda och förs till sjukhus i ambulans. Det fanns inledningsvis en misstanke om brott. Efter initiala utredningsåtgärder har polisen kommit fram till att någon uppsåtligen har kört på personerna. En av personerna avlider senare på sjukhus. Anhöriga är underrättade. För den andre personen är enligt uppgift skadeläget allvarligt, men stabilt.

En förundersökning gällande mord samt försök till mord är inledd. Polisen har även inlett en så kallad särskild händelse med anledning av mordet. Vid 21.30-tiden kan polisen gripa två personer misstänkta för mord respektive försök till mord. Ytterligare två personer är gripna för grovt skyddande av brottsling.

Ärendet leds nu av åklagare och ingen ytterligare information kan ges kring förundersökningen i nuläget.

Polisen är samtidigt fortsatt intresserade av tips från allmänheten. Den som har gjort iakttagelser eller har uppgifter i övrigt som kan vara av värde för utredningsarbetet, får gärna kontakta polisen på 114 14 eller via polisen.se.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra