Karta som med röd fyrkant ramar in Östgötagatan, Norrby Tvärgata, Hässleholmen, Älvsborg, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Polisen i Borås söker vittnen till flera händelser som inträffade den 10/11-2019

Östgötagatan, Norrby Tvärgata, Hässleholmen, Älvsborg, Borås, Västra Götalands län

Den 10/11, ca kl 18.00 så larmades polis till ett bråk vid Östgötagatan på Norrby i Borås. Det ska ha förekommit någon typ av bråk på platsen och ett flertal fordon ska vara kopplade till händelsen.

När polisen anländer finns två fordon kvar på platsen och en personbil ska ha försvunnit från platsen. Fordonen anträffas vid Östgötagatan/Norrby tvärgata. Det finns mycket folk i rörelse på platsen. Polisen får fram uppgifter kring var och möjligen vad som ligger bakom konflikten. Det förekommer även information om att person/personer med kniv som ska ha varit delaktiga i bråket.
Kl 18.10 får polisen via regionledningscentralen information om att två män med skador ska ha inkommit till sjukhuset/AVC i Borås. En av dessa män har troliga knivskador och den andra en skadad underarm samt en huvudskada.

Polisen har ett flertal fordon mm i beslag. Man har även hört ett flertal personer i ärendet.

Polisen har bild av händelseförloppet men behöver ytterligare information som kan styrka händelseförloppet och brottsmisstankarna.
Rubriceringen i den pågående förundersökningen är för närvarade, försök till mord, grov misshandel, grovt olaga hot, försök tillgrepp av fortskaffningsmedel (grovt brott), misshandel och skadegörelse. 

Polisens teori är även att bråket och brotten ingår i en pågående konflikt mellan olika konstellationer från Norrby/Hässleholmen.
Lokalpolisområdet kommer framöver att genomföra trygghetsskapande arbete med hög synlighet och närvaro i de aktuella områdena.

Kontaktperson i Borås/Älvsborg: Kommissarie Anders Cronehag, 010-565 86 53 (fram till kl 16.00)

Om någon har information eller andra uppgifter från den/de aktuella platser som angivits vid ovan datum (både före och efter händelsen). Kontakta polisen på 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra