Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Övrigt Polisen i Göteborg har under dagen fått ett flertal anmälningar/händelser där äldre personer blivit utsatta för bedrägeriförsök/stölder.

Göteborg, Västra Götalands län

Vid minst tre tillfällen under dagen har polisen fått vetskap om att personer ringt upp kvinnor från ca 60 år till 86 år. De som ringt upp har uppgivit sig vara från polisen och på olika sätt uppmanat offren att lämna  ifrån sig värdeföremål när polisen kommer till deras hem.

Vid de tre tillfällen som polisen för närvarande känner till så har man lyckats att få värdeföremål i ett fall. Övriga har avvisat samtalen och ringt och anmält händelsen till polisen.

Polisen är övertygad att det finns fler fall som man ännu inte känner till.

Gemensamt för samtalen är att de uppringande personerna har talat polska.

Polisen vill nu varna för dessa telefonsamtal och de personer som utför samtalen. De personer som drabbats har samtliga varit boende i Göteborg men i olika stadsdelar.De kända fallen rubriceras i två fall som försök till bedrägeri samt i ett fall ett fullbordat bedrägeri. De nu kända fallen har anmält mellan kl 11.43--14.00.  

Uppdatering:

I samband med att denna information lämnas ut så har ytterligare två fall blivit kända för RLC (Regionledningscentralen). Två bedrägeriförsök.

Mest läst av andra