Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Sala, Borasjön, Paus, Laxå, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt En man har rymt från en transport.

Göteborg, Sala, Borasjön, Paus, Laxå, Västra Götalands län

Kriminalvården skulle genomföra en transport med en person mellan Göteborg och Sala. Strax söder om Borasjön lyckades personen, en man, rymma från transporten. Detta skall ha skett under en paus i transporten. Mannen sprang in i skogen utan att personal lyckades komma ifatt honom. Det skall inte ha förekommit någon typ av våld i samband med händelsen.

Mannen är i 25-årsåldern och är häktad för ett grovt brott. I övrigt finns det ingen mer information om mannen i nuläget.

Mannen var vid rymningen iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Mannen var barfota. Han är 177 cm lång och har mörkt lockigt hår. Vid försvinnandet hade han handbojor på sig.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och en helikopter är på väg.

Om någon person ser den här mannen, var vänlig ring Polisen på 114 14 eller 112.

UPPDATERING kl. 14.50

Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter.

UPPDATERING kl. 19:00

Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter. Mannen är 25 år, 177 cm lång, smärt kroppsbyggnad/vältränad, rektangulär ansiktsform, svart krusigt hår, lätt mörkhyad, rak näsa.

Mannen är dömd i tingsrätten för mord men domen är överklagad och inte lagakraftvunnen. Utöver det har han har ingen dokumenterad historia av våld. Men med tanke på att han är på rymmen är det okänt hur han agerar om han blir trängd. Ser man en person som uppträder avvikande och/eller stämmer in på signalementet så ring polisen på 112.

Mest läst av andra