Karta som med röd fyrkant ramar in Ekås, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Larm om att någon typ av flygplan ska ha varit involerat i en olycka vid Ekås.

Ekås, Borås, Västra Götalands län

Enligt SOS så ska en olycka med ett mindre flygplan ha inträffat vid Ekås/Källbackavägen. Oklart i övrigt vad som inträffat.

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen. Oklart då det gäller personskador.

Polisen bistår räddningstjänsten på olycksplatsen.

Kl 18.45: Polis på plats.

Kl 20.15. Uppdatering
Polisen har för tillfället tagit över olycksplatsen. En diskussion pågår om hur utredningen ska genomföras bl a med JRCC/Haverikommissionen. I planet färdades två personer, i nuläget så finns ingen ytterligare information att lämna kring dessa personer. 

Kl 21.05: Samtal med polisiär förundersökningsledare som bekräftar att de två män som färdades i planet avled i samband med olyckan. Polisen har under kvällen genomfört så många åtgärder man kunnat för att identifiera de båda männen som förts från olycksplatsen. Det återstår dock en rättsmedicinsk undersökning där rättsläkare kan bekräfta identitet. 

Sammantaget så har de uppgifter man fått fram gjort att man kunnat underrätta anhöriga om de båda dödsfallen.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra