Karta som med röd fyrkant ramar in Annedal, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Explosion i flerfamiljshus i Göteborg. Större räddningsinsats på plats pågår. Händelsen leds av räddningstjänst/räddningsledare.

Annedal, Göteborg, Västra Götalands län

Kl 04:48: Larm om att en explosion ska ha inträffat på Övre Husargatan i Annedal, i ett flerfamiljshus, eventuell brand och rökutveckling i flera trappuppgångar, oklart skadeläge. Samverkan sker med räddningstjänst, polis och sjukvård, Förundersökning inledd om allmänfarlig ödeläggelse. Flera enheter arbetar på platsen, bland annat med evakuering. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet.

Platsen är avspärrad och räddningsinsatser pågår. Den senaste uppgiften om skadade är att åtta personer ska vara avförda till sjukhus. Oklart skadeläge.

Kl 07.00 inledes en sk särskild händelse av polisen. Händelsen påverkar såväl trafik som kollektivtrafik i närområdet. Räddningstjänsten/räddningsledaren leder fortfarande arbetet på platsen. Polisen bistår räddningstjänsten. När polisen kommer att få möjlighet att gå in i fastigheten för att genomföra en teknisk undersökning är inte klarlagt. Polisen kan av den anledningen inte ge svar på frågan om vad som exploderat/detonerat på platsen. 

Kl 09.00:Ingen ny information för tillfället från händelsen. 

Kl 09.30: Ingen ny information för tillfället från händelsen. 

Kl 10.00: Ingen ny information för tillfället från händelsen. Presstalesperson från polisen på väg till platsen. 

Kl 10.30: Ingen ny information för tillfället från händelsen.

Kl 11.00: Stabsinformation (Se nedan)

Räddningsinsatsen pågår och orsaken till detonationen är ännu inte klarlagd. Polisen bistår fortsatt Räddningstjänsten på platsen. Parallellt pågår utredningsåtgärder inom ramen för den inledda förundersökningen om allmänfarlig ödeläggelse. Polisen arbetar med förhör av vittnen, dörrknackning, inhämtning av övervakningsfilm med mera. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

Kl 11.45: Nya uppgifter om antalet personer till sjukhus. Sex personer uppges vara avförda med ambulans, troligen allvarligt skadade. I övrigt har tio personer förts till sjukhus för kontroll. Uppgift via räddningstjänsten. 

Kl 12.30: Ingen ny information för tillfället från händelsen. 

Kl 13.45:Stabsinformation. (Se nedan)

Polisens mobila kontor finns nu på plats utanför Hemköp på Brunnsgatan i Annedal. De finns tillgängliga i trygghetsskapande syfte för att svara på allmänhetens frågor och ta emot tips.

Ingen ytterligare information för tillfället. 

Kl 16.00: Ingen ytterligare information från händelsen.

Om det finns vittnen till händelsen ombeds man ringa polisen på 114 14.

Uppdatering krifligen kommer att ske så snart ny information kan lämnas ut.

Mediesamtal kring denna händelse hänvisas tillfälligt till

010-56 52928 (Denna linje stängs för mediesamtal ca kl 17.00, hänvisning till 90700)

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra