Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Hamngatan, Kungsportsplatsen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån, försök Två eventuella rånförsök i centrala Göteborg under kort tid.

Östra Hamngatan, Kungsportsplatsen, Göteborg, Västra Götalands län

Två 7-eleven butiker har på kort tid haft besök av en maskerad man som uttalat att han ska genomföra ett rån, han har sedan uppgivit att han skojat och lämnat butiken (Första tillfället).

Kl 19.22: Larm till polisen om ett rånförsök på 7-eleven, Östra Hamngatan. Mannen försvinner utan att få med sig något. Händelsen inträffar ca 20 minuter före det att polisen larmas.

Kl 19.27: Larm till polisen om ett rånförsök mot 7-eleven, Kungsportsplatsen. Mannen försvinner och får med sig en Red Bull.  

Mannen beskrivs på samma sätt i båda fallen. Han har även uppgivit att han var beväpnad. Inga fysiska personskador i något fall men personalen uppges blivit chockade. Ordningsvakter har snabbt varit på plats i båda fallen.

Gärningsmannen eftersöks men har inte gripits. Bedömningen av polis på plats är att händelsen på Östra Hamngatan ska bedömas som försök till rån och händelsen vid Kungsportsplatsen som rån.    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra