Karta som med röd fyrkant ramar in Frölunda Torg, Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Vid Frölunda torg sker ett rån som senare rubriceras som grovt rån.

Frölunda Torg, Sahlgrenska Sjukhuset, Göteborg, Västra Götalands län

Vid förbutiken till Hemköp inne på Frölunda torg är det en man som tar sig in innanför disken och försöker stjäla tobaksvaror. I samband med detta hotar mannen personal med en skruvmejsel. När han försöker ta sig därifrån är det en förbipasserande kvinna som försöker stoppa mannen. Hon blir då nedknuffat till marken och då är den en manlig anhörig till kvinnan som försöker hjälpa henne. Den anhörige blir då huggen med skruvmejseln vid örat. Rånaren springer från platsen uppför rulltrappan och ut från torget. Vid spårvagnshållplastsen grips mannen av ordningsvakter och skruvmejseln tas i beslag. Mannen är 33 år gammal och känd av polisen sedan tidigare.
Den skadade körs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Platsen för brottet spärras av i avvaktan på teknisk undersökning. Polisen inleder en förundersökning gällande grovt rån.

Mest läst av andra