Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Rån övrigt Rån av moped vid Lövgärdet.

Lövgärdet, Surte, Keillers Damm, Göteborg, Västra Götalands län

En yngre man ringer på vid ett hus i Surte. Han uppger att han blivit rånad på sin moped. Polisen tillkallas. Pojken berättar för anmälaren att följande ska ha inträffat:

Han ska enligt egen uppgift ha blivit påhoppad av tre yngre män/pojkar i en tunnel vid Lövgärdet. De har tvingat med honom och mopeden till Keillers damm. Där har de tillgripit mopeden, tvingat till sig bankomatkort, kod och bank-ID. Sedan har de sprejat ner visiret till hans hjälm med färg så att han inte kunde se vart de tog vägen. De ska även ha bundit honom med sk buntband. Oklart vilken tidpunkt brottet inträffat.

För närvarande är det inte känt om offret har några fysiska skador. Polisen åker till platsen. Mopeden är nu efterlyst.

Polisen har ännu inte talat med målsäganden/offret.

Kl 08.09: Polis på plats. Offret påvisar den plats där själva rånet ska ha ägt rum. En brottsplatsundersökning ska genomföras för att söka spår.

Offret uppger att han varit på väg till sin arbetsplats, passerat den aktuella tunneln med mopeden och då står det tre gärningsmännen tunneln och beväpnade med järnrör som de hotat med. De tre beskrivs vara i 20-årsåldern, ca 180-185 ca långa och bar maskering samt handskar.

I samband med att polisen letar i närområdet av brottsplatsen så finner man den stulna mopeden. Man har även hittat gods som troligen tillhör gärningsmännen. Ingen gripen. Polisen har sökt med hund i området.  

Mest läst av andra